Αντιδράσεις για τις φονικές πυρκαγιές

«Αιτία για τις φονικές πυρκαγιές είναι ο άθεος Πρωθυπουργός» δήλωσε επίσκοπος

«Ο άθεος Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι ο αίτιος για την θεϊκή οργή» έγραψε στο μπλογκ του ο επίσκοπος Καλαβρύτων Αμβρόσιος την περασμένη Τρίτη, αναφερόμενος στις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, που κόστισαν την ζωή σε τουλάχιστον 87 άτομα, ενώ υπάρχουν πολλοί τραυματίες και αγνοούμενοι.

«Οι άθεοι του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν αυτή την απίστευτη καταστροφή. Η αθεΐα τους προκάλεσε την οργή του Θεού» πρόσθεσε στο σχόλιό του.

Αυτές οι απόψεις προκάλεσαν χιλιάδες αρνητικά σχόλια στα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ορισμένα από αυτά προερχόμενα από άλλους ορθόδοξους κληρικούς.

Με μια αμφιλεγόμενη δήλωσή του, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος είπε ότι ο Αμβρόσιος «εκφράζει την προσωπική του άποψη», χωρίς να καταδικάσει αυτές τις προκλητικές απόψεις.

Αντιδήμαρχοι του Δήμου Μαραθώνα παραιτούνται μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές της Ανατολικής Αττικής

Δύο αντιδήμαρχοι του Δήμου Μαραθώνα υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους το περασμένο Σάββατο, ως αντίδραση στις πυρκαγιέςπου σκόρπισαν τον θάνατο και την καταστροφή την περασμένη Δευτέρα, στην Ανατολική Αττική.

Η Δήμητρα Λαμπαρού, αντιδήμαρχος παιδείας, πολιτισμού και πρόνοιας στο Δήμο Μαραθώνα, με δικαιοδοσία στον κατεστραμμένο από την πυρκαγιά παραθαλάσσιο οικισμό Μάτι, δήλωσε ότι παραιτείται λόγω «ευθιξίας».

«Καθώς κανείς άλλος δεν παραιτήθηκε στον Δήμο Μαραθώνα, νιώθω ότι έχω την υποχρέωση να το κάνω εγώ» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Epsilon TV, το Σάββατο.

«Ειλικρινά ντρέπομαι για όλους όσους βρίσκονται σε θέση ευθύνης» είπε και κατηγόρησε τον Δήμαρχο Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη ότι δεν στέκεται «στο ύψος των περιστάσεων».

Λίγες αργότερα ο αντιδήμαρχος ανάπτυξης και έργων του Δήμου Μαραθώνα, Βασίλης Τσουπράς, ανακοίνωσε επίσης την παραίτησή του.

«Η σκέψη ότι θα μπορούσαμε να είχαμε διαχειριστεί καλύτερα την κατάσταση και να μην είχαμε αυτή την τραγική κατάληξη, με οδήγησε στην παραίτησή μου από την αντιδημαρχία και το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Μαραθώνα» δήλωσε με ανάρτησή του στο Facebook, το περασμένο Σάββατο.