Παρόλο που στις κρατήσεις από το εξωτερικό παρουσίασαν ελαφριά πτώση, οι all inclusive επιλογές, η φετινή σεζόν δείχνει ανοδική τάση στις κρατήσεις που προέρχονται από τους ίδιους τους Έλληνες. Τι είναι, όμως, αυτό που κάνει τους Έλληνες να εξοικειώνονται όλο και περισσότερο με την έννοια του all inclusive;

1. Οικονομικοί λόγοι

Τα οικογενειακά πακέτα που προσφέρονται σε ανταγωνιστικές τιμές από τα ταξιδιωτικά γραφεία αλλά και τις ίδιες τις ξενοδοχειακές μονάδες κάνουν ακόμα πιο δελεαστική την επιλογή των all inclusive. Σε μια περίοδο, μάλιστα, που ο προϋπολογισμός των διακοπών ολοένα και συρρικνώνεται οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες κινούνται σε πιο budget friendly λογικές και περισσότερo value for money πακέτα. Η all inclusive λογική δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε ταξιδιώτες με υψηλό εισόδημα. Στόχος τους αποτελεί πλέον και η μέση ελληνική οικογένεια. Στα συν και οι συμφέρουσες συμφωνίες που πραγματοποιούνται με τοπικές επιχειρήσεις, όταν το ξενοδοχειακό συγκρότημα δεν διαθέτει αντίστοιχες υποδομές. Όλα με στόχο να διατηρηθούν τα έξοδα για διαμονή αλλά και εστίαση σε on budget επίπεδα.

2. Υποδομές για παιδιά και ευρεία γκάμα υπηρεσιών

Τα παιδιά παίζουν έναν σημαντικό ρόλο στην τελική απόφαση για την επιλογή ενός καταλύματος. Τα all inclusive συγκροτήματα προσφέρουν πολλές φορές υποδομές και προγράμματα ειδικά προσανατολισμένα για τη δημιουργική και ασφαλή απασχόληση των παιδιών. Και χαρούμενα παιδιά συνεπάγονται χαρούμενους γονείς. Από exclusive υπηρεσίες και υποδομές για προγράμματα αναζωογόνησης και χαλάρωσης μέχρι νεροτσουλήθρες, παιδική yoga και βραδιές κινηματογράφου, τα all inclusive ξενοδοχεία είναι σε θέση να εξασφαλίσουν πως θα αξιοποιηθεί κάθε λεπτό διαμονής.

3. Εξασφάλιση περισσότερου ποιοτικού χρόνου και ασφάλεια

Το να μη χάνεις πολύτιμο χρόνο στο να ψάχνεις το σωστό εστιατόριο ή το κατάλληλο μέρος για να απολαύσεις το ποτό σου, είναι πολλές φορές αποφασιστικό στο να εξασφαλίσεις χρόνο μόνο για την απόλαυση και τη χαλάρωση. Χωρίς άγχος, τα all inclusive πακέτα προσφέρουν έτοιμες λύσεις για κάθε παρόμοια ανάγκη. Παράλληλα, προσφέρουν διακριτική εποπτεία, διασφαλίζοντας έτσι την ποιότητα και την ασφάλεια καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμονής.