Ελληνικός τουρισμός – Διεθνής στήριξη μετά τις φονικές πυρκαγιές της Αττικής

Το καλοκαίρι στην Ελλάδα είναι μακράν ένα από τα ομορφότερα και συναρπαστικότερα στον κόσμο. Η Ελλάδα έχει μεγάλο και πολυδιάστατο πλούτο που σαγηνεύει τους τουρίστες, απ’ όπου κι αν έρχονται. Τα ελληνικά φαγητά, οι ελληνικές παραλίες, ο αρχαίος, αλλά και ο νεότερος πολιτισμός, καθώς και η αυθόρμητη θετική διάθεση των Ελλήνων, έχουν “απογειώσει” τον ελληνικό τουρισμό.

Τόσο μεγάλη φαίνεται πως είναι η αγάπη που τρέφουν οι ξένοι για την Ελλάδα που ούτε καν οι φονικές πυρκαγιές της Αττικής δε φαίνονται ικανές να ανακόψουν την παγκόσμια αγάπη προς τη χώρα μας. Μάλιστα, η Ελλάδα, παρά τις αντιξοότητες, παραμένει ένας από τους πιο trendy τουριστικούς προορισμούς και για το 2018. Το πρόσφατο δράμα που εκτυλίχθηκε στην Αττική εξαιτίας των φονικών πυρκαγιών, η τεραστίας κλίμακας οικολογική καταστροφή, καθώς και οι απώλειες δεκάδων ανθρώπων, συγκίνησαν όχι μόνο τους απλούς ανθρώπους, αλλά και τους διεθνείς οργανισμούς τουρισμού. Ενδεικτική είναι η στήριξη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, τα μέλη του οποίου αποφάσισαν να τρέξουν μια εντυπωσιακή καμπάνια υπέρ της Ελλάδας. Μάλιστα, με το hashtag #TravelEnjoyRespect ξεκίνησε μια πρωτόγνωρη, παγκοσμίου κλίμακας καμπάνια ενημέρωσης από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού για τις ομορφιές της Ελλάδας, για τις μοναδικές εμπειρίες που μπορούν να προσφέρουν οι διακοπές στην Ελλάδα, αλλά και ότι η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής, πανέμορφος τουριστικός προορισμός.

Τις τελευταίες εβδομάδες, εκατοντάδες διασημότητες απ’ όλο τον κόσμο στηρίζουν έμπρακτα την Ελλάδα είτε μέσα από αναρτήσεις τους στα social media ή μέσα από την επιλογή της Ελλάδας ως αγαπημένου φετινού καλοκαιρινού προορισμού τους. Εκτός από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, παρόμοιες καμπάνιες στήριξης της Ελλάδας έχουν ξεκινήσει η ABTA (Association of British Travel Agents, Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Μεγάλης Βρετανίας), το Βρετανικό Υπουργείο Τουρισμού, η ATOR (Association of Tour Operators of Russia, Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Ρωσίας), και η DRV (Γερμανικός Ταξιδιωτικός Οργανισμός). Όχι μόνο διαφημίζουν τις ομορφιές της Ελλάδας και εγγυώνται ότι είναι ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός, αλλά παροτρύνουν τους τουρίστες να ξοδέψουν ακόμα περισσότερα για την οικονομική στήριξη της Ελλάδας!