Κρήτη: “Ανοιχτή” στους τουρίστες όλο τον χρόνο

Τουρισμό στην Ελλάδα για 365 μέρες τον χρόνο, κι όχι μόνο κατά τη θερινή περίοδο, επιδιώκουν πλέον το αρμόδιο υπουργείο και οι φορείς τουρισμού. Στόχο, που όπως δείχνουν τα στοιχεία, έχει ήδη κατορθώσει το υπέροχο νησί της Κρήτης.

Πιο αναλυτικά, τα στοιχεία που αναφέρονται στις αφίξεις τουριστών στο Ηράκλειο κατά τους τρεις πρώτους μήνες της χρονιάς 2018 καταδεικνύουν ότι το αεροδρόμιο του Ηρακλείου σημείωσε αύξηση ρεκόρ στη διεθνή επιβατική κίνηση κατά 667,7%, ενώ από κοινού με τα αεροδρόμια των Χανίων και της Σητείας σημειώθηκε στην Κρήτη αύξηση της τάξης του 119,1% συνολικά!

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το υπουργείο Τουρισμού έχει ήδη επεξεργαστεί όλο το προηγούμενο διάστημα ένα πρόγραμμα με τίτλο “365 μέρες τον χρόνο”, το οποίο ξεκίνησε πιλοτικά από την Κρήτη και την Ρόδο. Η Κρήτη ήδη απέδειξε ότι η προσδοκία αυτή είναι εφικτή και οι αρμόδιοι φορείς τουρισμού εργάζονται πυρετωδώς προς αυτόν τον σκοπό.

Το ίδιο το νησί, βέβαια, βοηθάει. Τι συνδυάζει; Εξαιρετικό κλίμα, μοναδικές ομορφιές, ποικιλία και πλούτο δραστηριοτήτων που μπορούν να απασχολήσουν τους τουρίστες, όμορφες τοπικές γιορτές, φεστιβάλ, παραδόσεις που αναβιώνουν σε κάθε γωνιά του νησιού, μεσογειακή γαστρονομία, οικοτουρισμό, αλλά και ποικιλία και ποιότητα των τουριστικών καταλυμάτων, που ανταποκρίνονται σε κάθε πορτοφόλι αλλά και σε κάθε γούστο.

Είναι χαρακτηριστικό, για παράδειγμα, ότι στην Κρήτη μπορεί να βρει κανείς ακόμη και ξενοδοχεία δεντρόσπιτα, εκτός βέβαια από τα πεντάστερα ξενοδοχεία πολυτελείας, αλλά και άλλα γουστόζικα καταλύματα!

Ο τουρισμός αποτελεί για την Κρήτη τη βαριά της βιομηχανία, ωστόσο οι τουρίστες απολαμβάνουν πολλά περισσότερα εκεί κι όχι μόνο τις μαγευτικές της παραλίες. Οι αρχαιολογικοί της χώροι, αλλά και ο οικοτουρισμός που αναπτύσσεται στα αυθεντικά και ιδιαίτερα χωριά της, ενθουσιάζουν τους επισκέπτες, Έλληνες αλλά και ξένους.

Επίσης, μια ακόμη “ατραξιόν” φαίνεται να κερδίζει ολοένα και περισσότερο τις εντυπώσεις. Πρόκειται για τον πέτρινο “γίγαντα” του νησιού, τον επιβλητικό Ψηλορείτη, την οροσειρά της Ίδης όπως είναι γνωστή στους χάρτες, που με τις βαθιές σπηλιές του και τα υπόγεια ποτάμια, προσελκύει πλήθος τουριστών.