Όσοι επισκεφθούν τα ελληνικά νησιά αυτή τη χρονιά, μπορούν να ανακαλύψουν ένα μεγάλο αριθμό νέων ξενοδοχείων πολυτελείας. άλλωστε, πολλά σημαντικά επενδυτικά σχέδια βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωσή τους.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του GBR Consulting που επικεντρώνεται στις επιδόσεις της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας, οι ξενοδόχοι είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι, τόσο για την τρέχουσα τουριστική σεζόν (2018), όσο και για την επόμενη (2019).

Αναφορικά με την επενδυτική δραστηριότητα στα ελληνικά νησιά, η GBR Consulting σημειώνει τα εξής:

Κέρκυρα

Το Ikos Dassia, ένα ξενοδοχείο 403 δωματίων, άνοιξε τις πύλες του φέτος στην Κέρκυρα. Το νέο all inclusive ξενοδοχείο πέντε αστέρων αποτελεί συνένωση των Dassia Chandris και Corfu Chandris, τα οποία αποκτήθηκαν τον Νοέμβριο του 2016 από τον Όμιλο Sani/Ikos.

Την ερχόμενη άνοιξη η Κέρκυρα θα υποδεχθεί το νέο συγκρότημα MarBella Nido Suite Hotel & Villas, που συνορεύει με το Marbella Corfu. Το συγκρότημα θα περιλαμβάνει εβδομήντα σουίτες και βίλες, ενώ θα υποδέχεται αποκλειστικά ενήλικες ενοίκους.

Δωδεκάνησα

Στην Ρόδο, το νεόδμητο ξενοδοχείο πέντε αστέρων Mayia Exclusive Resort & Spa υποδέχθηκε τους πρώτους του επισκέπτες τον Μάιο. Το all inclusive ξενοδοχείο βρίσκεται στην περιοχή Κιοτάρι, περιλαμβάνει διακόσια σαράντα οκτώ δωμάτια και μπανγκαλόους, ενώ απευθύνεται αποκλειστικά σε ενήλικες ενοίκους.

Στην περιοχή Γεννάδι, επίσης στη Ρόδο, το νέο ξενοδοχείο πέντε αστέρων Gennadi Grand Resort θα ανοίξει την ερχόμενη άνοιξη. Το φιλικό προς το περιβάλλον πολυτελές ξενοδοχείο θα περιλαμβάνει διακόσια εξήντα έξι δωμάτια και σουίτες, τα περισσότερα με ιδιωτικές πισίνες.

Στο νησί της Κω, η εταιρεία tour operator Thomas Cook θα εγκαινιάσει το Sunprime Pearl Beach hotel στην παραλία Μαρμάρι. Το ξενοδοχείο θα περιλαμβάνει 97 δωμάτια αποκλειστικά για ενήλικες.

Κρήτη

Στα Χανιά της Κρήτης θα ανοίξει το τρίτο ξενοδοχείο Casa Cook, μετά τη Ρόδο και την Κω. Το Casa Cook Chania θα στοχεύει κυρίως στον οικογενειακό τουρισμό, με τα εξήντα πέντε δωμάτια του να μπορούν να φιλοξενήσουν δύο ενήλικες και ένα παιδί. Μερικές σουίτες του θα απευθύνονται σε μεγαλύτερες οικογένειες, ενώ πολλές από αυτές θα περιλαμβάνουν κοινόχρηστες ή ιδιωτικές πισίνες.