Ελαφόνησος – Παραλία Σίμου

Η διάσημη παραλία του Σίμου στην πραγματικότητα είναι δύο παραλίες που ενώνονται και δημιουργούν ένα πολύ εξωτικό τοπίο, το οποίο θυμίζει περισσότερο Καραϊβική παρά Μεσόγειο. Η τεράστια αμμουδιά του Σίμου έχει έκταση μεγαλύτερη του ενός χιλιομέτρου, οπότε ακόμα και τις πιο “πολυάσχολες” περιόδους, δεν πρόκειται να στριμωχτείτε με τους υπόλοιπους επισκέπτες. Τα καταπράσινα νερά, οι αμμόλοφοι και οι κέδροι που απλώνονται κατά μήκος της παραλίας, συνθέτουν ένα πανέμορφο τοπίο που θα σας μείνει αξέχαστο, αν φυσικά καταφέρετε να φύγετε!

Ζάκυνθος – Ναυάγιο

Η πολυφωτογραφημένη παραλία της Ζακύνθου είναι ένας συνδυασμός απίστευτης φυσικής ομορφιάς και ενός ατυχήματος. Ήταν 1η Οκτωβρίου του 1980, τότε που το πλοίο «Παναγιώτης» το οποίο μετέφερε λαθραία τσιγάρα, λόγω κάποια βλάβης έφτασε να προσαράξει στη μέση της πανέμορφης παραλία. Η ακτή πριν το ναυτικό ατύχημα ονομαζόταν «Άη Γιώργης» ενώ πλέον είναι παγκοσμίως γνωστή ως «Ναυάγιο».

Η πρόσβαση σε αυτή την πανέμορφη παραλία, δεν είναι εφικτή οδικώς. Θα πρέπει να πάρετε ένα από τα καραβάκια που φτάνουν στο Ναυάγιο και ξεκινούν από σχεδόν όλα τα λιμάνια του νησιού. Εάν βρεθείτε στη Ζάκυνθο για διακοπές, είναι μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε.

Κρήτη – Μπάλος

Η λιμνοθάλασσα του Μπάλου είναι το πιο εξωτικό μέρος της Κρήτης. Κοντά στην πόλη του Κίσσαμου, στα νοτιοδυτικά του νομού Χανίων βρίσκεται ένα από τα πιο όμορφα τοπία που θα δείτε στη ζωή σας. Με Ακανόνιστες λωρίδες άμμου σε όλη την έκταση της, με νερά σε αποχρώσεις από βαθύ μπλε μέχρι ανοιχτό πράσινο, η λιμνοθάλασσα του Μπάλου έχει μια άγρια φυσική ομορφιά που δικαιολογημένα την έχει κάνει πρώτο θέμα σε όλους τους τουριστικούς οδηγούς της μεγαλονήσου.

Μήλος – Κλέφτικο

Το κλέφτικο δεν είναι μια παραλία όπως όλες οι παραπάνω. Η πρόσβαση είναι εφικτή μόνο από τη θάλασσα. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα από ηφαιστιογενείς βράχους ανάμεσα στα καταπράσινα νερά που αγκαλιάζουν το νησί. Άλλοτε ορμητήριο πειρατών, σήμερα πόλος έλξης για τουρίστες από όλο τον κόσμο.