Η Ελλάδα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, καθώς κάθε χρόνο υποδέχεται πάνω από 12 εκατομμύρια τουρίστες. Αυτό το γεγονός την κατατάσσει ανάμεσα στις κορυφαίες χώρες του καταλόγου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, με βάση των αριθμό των εισερχομένων τουριστών ανά έτος (σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού).

Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν αναπτυχθεί πολυμορφικά και μοντέρνα τουριστικά συγκροτήματα μεγάλης ή μικρής κλίμακας, που έχουν ως στόχο να καλύψουν τις απαιτήσεις και τις ανάγκες διαμονής κάθε επισκέπτη.

Ο συνολικός αριθμός ξενοδοχείων στην Ελλάδα ανέρχεται σε περίπου 8.900 μονάδες, με συνολικό αριθμό 352.000 δωματίων.

Επιπλέον, οι περισσότερες τουριστικές περιοχές διαθέτουν σημαντικό αριθμό ενοικιαζόμενων δωματίων, τα οποία λειτουργούν υπό τον έλεγχο του ΕΟΤ. Την ίδια στιγμή, πάνω από 340 κάμπινγκ με 30.000 θέσεις συνολικά και 2.500 ενοικιαζόμενες οικίες σε όλη τη χώρα υποδέχονται τους επισκέπτες κάθε χρόνο. Τα περισσότερα τουριστικά καταλύματα ανακαινίστηκαν πρόσφατα και αναβαθμίστηκαν, προσφέροντας πλέον υψηλής ποιότητας σύγχρονες εγκαταστάσεις.

Τύποι ξενοδοχείων

  • Ξενοδοχεία: (συμβατικά ξενοδοχεία, παραδοσιακοί ξενώνες, αγροτουριστικά καταλύματα κτλ.).
  • Ενοικιαζόμενα δωμάτια
  • Ενοικιαζόμενα διαμερίσματα
  • Τουριστικές κατοικίες και βίλες σε διάφορα μεγέθη για καταλύματα διακοπών, ανάλογα με τις ανάγκες των τουριστών
  • Κάμπινγκ: Οργανωμένοι χώροι για κατασκήνωση σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι λειτουργούν κάτω από την επίσημη σφραγίδα του ΕΟΤ. Προσφέρουν θέσεις για σκηνές ή τροχόσπιτα, καθώς και μικρά μπανγκαλόους, ενώ οι εγκαταστάσεις τους παρέχουν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών. Μπορείτε να λάβετε πληροφορίες μέσω της φόρμας αναζήτησης της Πανελλήνιας Ένωσης Κάμπινγκ. Βάσει νομοθεσίας, στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται η κατασκήνωση εκτός των κάμπινγκ με νόμιμη άδεια λειτουργίας.

Σε όλα τα παραπάνω καταλύματα μπορούν να γίνουν κρατήσεις μέσω ταξιδιωτικών γραφείων.

Βρείτε ένα ξενοδοχείο ή ένα κάμπινγκ μέσω του Ελληνικού Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου. Εάν θέλετε οικονομική διαμονή σε ένα διαμέρισμα με όλες τις ανέσεις για ευχάριστες διακοπές με την οικογένειά σας ή ψάχνετε για ένα πολυτελές σπίτι, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Συνομοσπονδίας Ελληνικών Επιχειρήσεων με Ενοικιαζόμενες Βίλες και Διαμερίσματα.