Πέρα από τις καταξιωμένες τουριστικές επιλογές που περιλαμβάνουν νησιά διεθνούς απήχησης όπως Μύκονο, Σαντορίνη, Κρήτη και Κέρκυρα, υπάρχουν ωστόσο και επιλογές πιο… αθόρυβες αλλά εξίσου πανέμορφες. Το ατέλειωτο καλοκαίρι που σάς περιμένει στα παρακάτω ελληνικά νησιά τα έχει όλα: έναν απερίγραπτα λαμπερό ήλιο, σμαραγδένια νερά και πολλούς φιλόξενους οικοδεσπότες, πρόθυμους να μοιραστούν μαζί σας όλα τα μυστικά του τόπου τους.

1. Μήλος

Μην σας ξεγελάει το γνώριμο κυκλαδίτικο σκηνικό με το που προσεγγίζει το καράβι το λιμάνι του Αδάμαντα. Η Μήλος χρωστά την ιδιαιτερότητά της στις παραλίες που όμοιές τους δεν θα βρείτε πουθενά. Τόσο ιδιαίτερες και τόσο πολλές. Το καρτποσταλικό Κλέφτικο, το σεληνιακό Σαρακήνικο, ο γκρεμώδης Παπάφραγκας, η εξωτική Πλάθενια, ο απόκρημνος Γέροντας, το παρθένο Τσιγκράδο είναι λίγες μόνο από τις παραλίες που θα σας χαρίσουν τα δροσερά χάδια τους.

2. Σκύρος

Το νησί της παράδοσης. Το νησί είναι περίφημο για την ξυλογλυπτική του τέχνη, την οποία θα δείτε να παίρνει σάρκα και οστά στα χαρακτηριστικά σκυριανά έπιπλα, με τα δεξιοτεχνικά και φίνα σκαλίσματα. Η σκυριανή διακόσμηση των σπιτιών αποτελείται από κομψά κεντήματα και λογιών κεραμικά… που σκαρφαλώνουν στους τοίχους έχοντας χρηστική αλλά και αισθητική αξία. Το νησί τέλος, φημίζεται για τα γαλακτοκομικά του προϊόντα, αλλά και για τα διάσημα Σκυριανά αλογάκια. Στην περιοχή θα βρείτε πολλά ιπποστάσια για να τα θαυμάσετε αλλά και να κάνετε βόλτα μαζί τους.

3. Αστυπάλαια

Το νησί των Δωδεκανήσων με την κυκλαδίτικη ψυχή θα το επισκεφτείτε για την πανέμορφη Χώρα του. Ασβεστωμένα καλντερίμια και λουλουδιασμένες αυλές θα σας ανηφορίσουν μέχρι το μοναδικό Κάστρο της Αστροπλιάς, που χτίστηκε τον 14ο αιώνα. Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για σεργιάνι μέσα στο Κάστρο, αλλά και για να απαθανατίσετε ειδυλλιακά ηλιοβασιλέματα ή τις ωραιότερες χαραυγές που σας επιτρέπουν, καιρού επιτρέποντος, να ατενίσετε μέχρι τις τουρκικές ακτές. Κατά τα άλλα, στο νησί θα γλεντήσετε με την ψυχή σας, καθώς τόσο οι εξωστρεφείς ντόπιοι όσο και τα πολλά πανηγύρια υπόσχονται να σας γυρίζουν πολύ αργά στο κατάλυμά σας.