Λίγα δωμάτια, πολλά χρώματα, χαμογελαστοί άνθρωποι. Ξενοδοχεία στην Ελλάδα, χώροι που μόνο ξένος δεν νιώθεις. Μπαλκόνια που βλέπουν το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας και του ουρανού.

Το Porto Veneziano, βρίσκεται στο παλιό Ενετικό λιμάνι των Χανίων, σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο και την παλιά πόλη. Δίπλα στα Ενετικά Νεώρια, από τα εντυπωσιακότερα μνημεία κατασκευασμένα τον 16ο αιώνα και το γυαλί Τζαμισί ή το Τζαμί του Κιουτσούκ Χασάν, το οποίο σήμερα είναι αναπαλαιωμένο και αποτελεί χώρο εκδηλώσεων ενώ επίσης φιλοξενεί διάφορες εκθέσεις τέχνης.

Μικρά δωμάτια, minimal αισθητική με θέα στο λιμάνι και τη θάλασσα. Το ξημέρωμα, απολαμβάνεις την ανατολή και ταξιδεύεις νοητά με την εναλλαγή των χρωμάτων ενώ το βράδυ βλέπεις τις τράτες να απομακρύνονται για ψάρεμα στ’ ανοιχτά με τα φωτάκια αναμμένα και να χάνονται μέσα στο σκοτάδι, σαν μικρές κουκίδες.

Σπιτικό πρωινό με όλα τα παραδοσιακά προϊόντα του τόπου, φτιαγμένα με μεράκι και αγάπη από το προσωπικό που πρόθυμα εξυπηρετεί κάθε σου ανάγκη ενώ παράλληλα φροντίζει να εξασφαλίσει την άνετη διαμονή σου και ανάλογα πάντοτε με τις προτιμήσεις σου, σε ενημερώνει για τα μέρη που μπορείς να επισκεφτείς.

Βραδιές γευσιγνωσίας στα τραπεζάκια της αυλής, συνοδευόμενες πάντα με τσίπουρο, ρακί, τσικουδιά και άλλα ντόπια ποτά σε κλίμα που προκαλεί ευφορία. Όλοι μια παρέα μέχρι το χάραμα, μιλώντας, γελώντας και τραγουδώντας ίσως, παρέα με μια κιθάρα. Βραδιές αξέχαστες…

Από το λιμάνι αναχωρούν καθημερινά τουριστικά καραβάκια που σε οδηγούν σε κρυφές ονειρεμένες παραλίες για να απολαύσεις το μπάνιο σου και να επιστρέψεις αργά το βράδυ. Ακριβώς πίσω από ξενοδοχείο, μικρές οικογενειακές ταβέρνες με κρητική κουζίνα και νέοι που χορεύουν παραδοσιακούς χορούς, οι οποίοι θα σε παρασύρουν να αφεθείς στους ρυθμούς της κρητικής λύρας.

Η άμεση επαφή, η επικοινωνία και η οικειότητα που εισπράττεις, σε κάνει να νιώθεις πάντα ευπρόσδεκτος και σου δημιουργείται η ανάγκη να θέλεις να επιστρέψεις, για να ζήσεις την ίδια μοναδική εμπειρία.

Μικρό ξενοδοχείο, μεγάλη καρδιά, χαρούμενοι άνθρωποι. Δεν υπάρχει κάποιο άλλο μέρος που η ελληνική λέξη «φιλοξενία» να δικαιώνεται τόσο πολύ.